Workshop Bewegingsrituelen

Bewegen vanuit eenheid, in verbinding met alles om je heen

Als ik vast zit in mijn geest of lijf ga ik bewegen en voel wat er is. De bewegingsrituelen zijn een makkelijke ingang om weer in beweging te komen. Aarde, water, vuur en lucht; wij zijn de natuur, kunnen ons één voelen met de natuur en soms helemaal afgesneden zijn van onze natuur. Door de natuur te beleven komen we weer ‘thuis’ in ons lijf.  De ochtend sluiten we af in volledige stilte en ontspanning.

De aarde kun je aanroepen voor stevigheid, acceptatie, verantwoordelijkheid en duidelijkheid. Denk aan de bomen, de rotsen, mineralen en verschillende soorten aarde, jouw eigen skelet, spieren, bekken, benen en voeten. Het water kun je aanroepen voor jouw innerlijk kind, gevoel van zorgeloos, vertrouwen en overgave. Denk aan een waterbron, een beekje, een rivier, de zeeën, jouw eigen aderen waar bloed doorheen stroomt en je zweet. Het vuur kun je aanroepen om los te laten, te ontgiften, dood te gaan en te vernieuwen. Denk aan een kampvuur, aan lava wat uit de aarde spuwt en aan jouw eigen spijsvertering. Het ritme van je hart. De lucht kun je aanroepen als je ruimte wil innemen, helderheid, vrijheid wil ervaren en jouw eigen waarheid wil vertellen. Denk aan een bergtop en de onmetelijke ruimte om je heen, jouw eigen longen en de ruimte in al jouw cellen.

De bewegingen van de rituelen zijn simpel en je geest zal zich na verloop van tijd ontspannen en zich mee laten nemen in de beweging. Je maakt het je steeds meer eigen door jouw ritme te voelen en te volgen. Je bezielt de beweging met wie jij bent en hoe jij je voelt op dit moment. Je beweegt vanuit eenheid, in verbinding met alles om je heen. Je kunt op je uitademing je stembanden mee laten trillen en je ziel en hart laten zingen.

Data: zaterdag 14 april en 21 april 2018
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur
Kosten: € 30,- per workshop

De ochtenden zijn los te volgen. Bekijk mijn video’s van de Bewegingsrituelen op mijn YouTube kanaal.

Meedoen? Neem contact met mij op voor meer informatie of aanmelden.

Terug naar agenda overzicht